Koruzna juha s tuno Mexicana

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Za: 6 oseb

Zahtevnost: 1 ura

Radosti

Sestavine:

2 čebuli

1 stebelna zelena

1 korenje

1 hruška

2 žlici olivnega olja

1 krompir

1 pora

400g sladke mlade koruze

vejica timijana

1 liter zelenjavne ali ribje osnove (ali vode)

50g sladke smetane

250g Delamaris tune Mexicana (2 pločevinki)

Postopek:

Čebulo olupimo in sesekljamo na drobno. Stebelno zeleno in korenje olupimo in narežemo na drobne kocke. Hruško dobro operemo, osušimo in narežemo na majhne kocke. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Poru odstranimo zunanje liste, ga očistimo in narežemo na drobno.

Večji lonec postavimo na zmeren ogenj, dodamo olivno olje in vso pripravljeno zelenjavo ter hruško. Pražimo 10 minut, da se zelenjava zmehča in postekleni, občasno premešamo.

Dodamo koruzo ter vejico timijana. Kuhamo 10 minut, redno premešamo. Nato dodamo zelenjavno ali ribjo jušno osnovo (uporabimo pa lahko tudi vodo), pokrijemo s pokrovko ter kuhamo še 30 minut ob rahlem vrenju.

Večino juhe spasiramo s paličnim mešalnikom, da se juha zgosti, eno zajemalko juhe pa prihranimo in dodamo v spasiramo juho, da dodamo teksturo in bogat okus.

Dodamo sladko smetano in Delamaris tuno Mexicana ter dobro premešamo. Postrežemo s kislo smetano, svežim koriandrom in jalapeno čilijem.

NAMIGI:


- Uporabimo lahko svežo koruzo, zamrznjeno koruzo ali koruzo odcejeno iz pločevinke.

- Namesto koriandra lahko uporabimo tudi peteršilj.

- Skuhano juho hranimo v hladilniku do 3 dni ali v zamrzovalniku do mesec dni. Ko juho ponovno postrežemo jo segrejemo, dodamo sladko smetano, tuno Mexicana in postrežemo.



Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!