Ocvrte riževe kroglice s skušo in arašidovo omako

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Za: 12 riževiih krogljic

Čas priprave: 30 minut

Radosti

Sestavine:

Tempura:

45g gladke bele moke

100 ml ledeno hladne vode

Riževe krogljice s skušo:

250g kuhanega riža

125g Delamaris Izola Brand skuše z zelenjavo (1 konzerva)

1 drobno sesekljana čebula

1 drobno sesekljan čili

lupinica 1 limete in sok 1/2 limete

1 žlica sojine omake

1 čajna žlička sveže nastrganega ingverja

1 čajna žlička garam masale (poljubno)

1 žlička mlete kurkume

1 šop svežega koriandra

1 liter rastlinskega olja

Arašidova omaka:

70g arašidovega masla

30g sladke čili omake

sok 1 limete

1 čajna žlička sveže nastrganega ingverja

70 ml vode

Postopek:

Riževo moko in vodo premešamo v skodelici in shranimo v hladilniku do uporabe. To je zmes, v kateri bomo ocvrli naše kroglice.

V večji skledi premešamo kuhan riž, Delamaris Izola Brand skušine cmoke (1 konzerva), sesekljan čili, lupinico limete, sok polovico limete, sojino omako, sesekljano čebulo, nastrgan ingver, garam masalo (poljubno), kurkumo in sesekljan koriander.

Pripravljeno zmes oblikujemo v 12 kroglic (velikost golf žogice). Vsako kroglico postavimo na pladenj. Medtem segrejemo kozico z rastlinskim oljem. Olje segrejemo do približno 170 – 175 °C.

Medtem ko se olje segreva pripravimo arašidovo omako. V blender damo arašidovo maslo, sladko čilijevo omako, limetin sok, sveže nastrgan ingver in vodo. Zmešamo v gladko omako in shranimo v hladilnik do uporabe.

Tempuro vzamemo iz hladilnika, jo premešamo in vsako kroglico potopimo v zmes, da je v celoti obdana s tankim slojem tempure. S penovko vsako kroglico previdno potopimo v olje. Cvremo 3 minute, ta kroglice postanejo hrustljave.

Ocvrte riževe kroglice s skušo postrežemo tako da jih nataknemo na nabodala ali serviramo na krožniku. V servirni skodelici postrežemo arašidovo omako, lahko pa ocvrte riževe kroglice s skušo postrežemo tudi s svežo, sezonsko solato ali s holandsko omako.


NAVETI:

- Uporaba tempure pri cvrtju omogoča, da je jed manj mastna in hrustljava.

- Namesto koriandra lahko uporabimo peteršilj.

- Oblikovane riževe kroglice s skušo lahko shranimo v zamrzovalniku v dobro zaprti posodi ali vrečki do tri mesece.



Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!