Makaroni s turistično pašteto

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: nezahtevno

 

Potrebujemo

  • 100g testenin - makaronov
  • pločevinka Turistična pašteta Delamaris 80g
  • oljčno olje
  • 1 čebulo
  • 3 stroke česna
  • 1 dcl rdečega vina
  • svež peteršilj

Priprava

Osnovni recept
Makarone skuhamo »al dente« v slanem kropu, ki smo mu dodali dve žlici olja. Na dveh žličkah oljčnega olja prepražimo na drobno sesekljano eno čebulo in stroke česna. Nato dodamo pločevinko Turistične paštete in dobro premešamo. Omaki dodamo 1 dcl rdečega vina in rahlo pokuhamo. Tik preden serviramo, dodamo sesekljan svež peteršilj. Z omako prelijemo makarone in še toplo postrežemo.

Obogateni recept
Makarone skuhamo » al dente« v slanem kropu, kateremu smo dodali dve žlici olja. Na dveh žličkah oljčnega olja prepražimo na drobno sesekljano eno čebulo in stroke česna do zlato rumene barve, dodamo par črnih oliv, par zelenih oliv, 3 kapre, zelen poper iz slanice in svež očiščen paradižnik - pelat. Vse skupaj zalijemo z 1 dcl rdečega vina ter pustimo, da zavre. Nato dodamo 1 pločevinko turistične paštete in dobro premešamo. Preden odstavimo z ognja dodamo omaki na drobno sesekljan svež peteršilj. Z omako prelijemo makarone in še toplo postrežemo.



Stopi v stik z nami ali pa nam sledi na socialnih omrežjih!