Blagovna skupina Omega 3

Pivški piščanec z omega 3 ima povečano vsebnost nenasičenih maščobnih kislin. Omega 3 in Omega 6 so v tem mesu tudi v pravem razmerju, kar je ključno za naše zdravje.

Čudežno moč narave za dolgo življenje so najbolj poznali Eskimi. Prehranjevali so se predvsem z divjim lososom in drugimi ribami. Te so bogate z nenasičenimi maščobnimi kislinami, ki so dobile ime po grški črki Ω. Omega 3 in 6 so pomembne za naše srce in ožilje, pa tudi za razvoj možganov in vida predvsem pri otrocih. Poznale so jih tudi naše babice, ki so nekoč z ribjim oljem pomagale rasti našim mamam. Ribe, ki se danes na našem jedilniku pojavljajo zelo redko, niso edini vir Omega 3. Omega 3 najdemo tudi v lanenem semenu, ki ga dodajamo v mešanico žitaric za piščance Pivka.


Poveži se z nami


Stopi v stik z nami ali pa nam sledi na socialnih omrežjih!